Jag har en rätt som Pelle hävdar är mitt mest misslyckade försök och jag måste nog hålla med honom om det. Jag följde ett Viktväktarrecept från tidigt 80-tal (hade botaniserat bland kokboksavdelningen på biblioteket) slaviskt men i efterhand kan jag se att det nog hade varit bättre att frilansa lite.
Torsk i vattensås (det hette inte så men beskriver rätten väldigt bra)
Ingredienser:
Ett torskblock
1 purjolök
1 burk konserverade champinjoner
1 tsk salt
Gör så här:
Tina fisken och lägg den i en ugnsfast form. Salta. Strimla purjolöken och strö den över fisken. Häll på champinjonerna och spadet. Tillaga i ugn i 175°C i ca 25 minuter. Servera med ris.
Mitt förslag är att inte servera det alls.
Det här kan ju (till skillnad från maten som beskrivs) bli precis huuuuur bra som helst...!
SvaraRaderaVälkommen tillbaka !
Tack Helena!
SvaraRadera