Sidor

torsdag 20 december 2012

Ostron

Det här är alldeles purfärska ostron direkt tagna från en fiskebåt i Cancale, Bretagne. Vi åkte till Bretagne för att jag skulle få äta självsaltade får (och det gjorde vi) och då passade vi på att äta ostron. Selma ville inte att vi skulle äta några ostron eftersom hon hade hört att man kunde bli magsjuk av dem men vi förklarade för henne att det bara var av gamla ostron som man blev sjuk. Av så här färska ostron blir man inte sjuk.

Alla barnen testade. Ingen svalde men Gustav kräktes inte vilket vi får se som ett gott betyg på ostronen. Pelle blev väldigt förtjust i ostron så vi beställde in ett gäng till. På med lite citron, ett glas vin till och sedan direkt ner i magen. Inte alls illa faktiskt.

Sedan började illamåendet och Pelle får mer och mer ont i magen. Selma blir tvärilsken och tycker att vi skulle ha lyssnat på henne och de andra bryter ihop för att de kommer att missa badet vi hade lovat dem. Vi tar oss tillbaka till stugan och där börjar blåsorna ploppa upp lite här och var i munnen på Pelle. När även halsen och tungan börjar svullna kör jag honom till akuten.

Ett EKG, två allergimediciner för att häva chocken och lite syrgasmask senare lägger jag till ostron till listan med misslyckad mat.

4 kommentarer:

  1. ha ha - det känns verkligen misslyckat om man nu visar sig vara allergisk... ha ha...
    själv är jag nog mer mentalt allergisk mot slajmigheten de besitter de små rackarna...

    SvaraRadera
  2. Lite halkigt var det men inte alls illa. Förutom sjukhusbesöket då.

    SvaraRadera
  3. Har aldrig vågat pröva, har dessutom förstått att man kan bli störtkåt av dem!?

    SvaraRadera
  4. Det kanske var det som hände fru Venus... att maken i fråga blev överrumplad av sina hormoner så till den milda grad att han fick en allergisk chock...? kanske...

    SvaraRadera