Sidor

tisdag 18 december 2012

Potatis- och löksoppa







Potatis- och löksoppa (1 port)

Ingredienser:


Några potatisar

Lite lök
Lite olja eller smör
Vatten så att det täcker
Kanske en skvätt grädde
Buljongtärning
Salt och peppar

Gör så här:

Hacka alla ingredienser grovt. Fräs dem mjuka i oljan men låt dem inte ta färg. Häll på vatten, krydda med buljongtärning samt salt och peppar. Låt koka tills allt är mjukt. Mixa försiktigt soppan och smaka eventuellt av med lite grädde.

Ät och spara sedan resterna i kylen i ett dygn. Värm soppan i en kastrull och gå ut ur köket. Glöm bort soppan tills det har bildats ett bränt lager i botten på kastrullen.

Servera. Eller inte.

2 kommentarer:

  1. Ha ha ha, f´låt.
    Ett tips till nästa gång, skippa grädden och blanda i en Arla creme fraiche franska örter ;-)

    SvaraRadera